Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos kocka recept

Almás-mákos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg darált mák
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 40 dkg reszelt alma
    • 2 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet őrölt szegfűszeg
    • csipet őrölt csillagánizs
    • csipet őrölt kardamom

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.

    A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.

    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm-es) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára és lazán forgassuk bele a tésztába, majd simára igazítjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben, 165 fokon tűpróbáig sütjük, kb 25-30 percig.

    Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat. Ha félig megolvadt, akkor a tejszínnel is simára keverjük.

    A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.

    Ha a csoki megdermedt, akkor a süteményt kockákra vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá