Hozzávalók:
Tészta:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm-es) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára és lazán forgassuk bele a tésztába, majd simára igazítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 165 fokon tűpróbáig sütjük, kb 25-30 percig.
Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat. Ha félig megolvadt, akkor a tejszínnel is simára keverjük.
A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, akkor a süteményt kockákra vágva tálaljuk.