Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-krémsajtos pite recept

Almás-krémsajtos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg barnacukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1-2 ek hideg víz

    Almapüréhez:

    • 25 dkg felkockázott, édes alma
    • 3-4 ek méz
    • 1 tk almáspite fűszerkeverék

    Töltelékhez:

    • 25 dkg almapüré
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg barna porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 dl tejföl
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2-3 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy evőkanál hideg vizet és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá).

    Ezután csípjük le a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot csomagoljuk be fóliába és tegyük be 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

    Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.
    Célszerű a forma aljába két szélesebb csík sütőpapírt tenni, melyek bőven túllógnak a formán, mert azok segítségével könnyen kitudjuk majd emelni a formából a pitét.

    A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott almát, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt, pároljuk puhára az almát (nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma enged elegendő levet).

    Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük és hűtsük ki teljesen.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és keverjük habosra. Ezután először egyesével keverjük hozzá tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan öntsük rá a tölteléket.

    Vegyük ki a maradék tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki vékonyra és helyezzük rá a töltelékre. Ezután egy villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a pitét, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá