Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak

Dátum: 2025-06-13 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztárok a konyhában. Savanykás ízük remekül ellensúlyozza a sütemények édességét, legyen szó tejes pitékről, tortákról vagy hűsítő desszertekről. Összegyűjtöttük a szezon legjobb receptjeit, amikkel garantált a siker a családi asztalnál. Ezek azok a nyári sütik, amikből sosem elég, és ha viszel belőlük valahova, biztosan mindenki repetázni fog. Nézd végig a válogatást, és válassz kedvencet a következő sütéshez!

  • 1. Meggyzselés-túrókrémes kocka recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 20×30 cm–es tepsihez:
    A piskótához:

    • tojás
    • 9 dkg cukor
    • 7 dkg finomliszt
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    A piskóta lekenéséhez:

    • 1 púpozott ek meggylekvár

    A krémhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl habtejszín

    A tetejére:

    • kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

    A zseléhez:

    • 50 g expressz tortazselé (piros)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Csokis-túrós szelet meggyel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 12 dkg fehér finomliszt
    • 12 dkg vaj
    • 3 g sütőpor
    • 5 dkg cukor
    • tojás
    • 10 dkg étcsokoládé
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 25 dkg krémes túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • vaníliapaszta ízlés szerint

    Tetejére:

    • 1 üveg meggybefőtt jól lecsepegtetve

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Bögrés cseresznyés süti recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1,5 bögre cukor (a bögre 2 dl-es)
    • tojás
    • 3 dl tej
    • 3 bögre finomliszt
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 kg cseresznye

    Tetejére:

    • 4 ek vaj (olvasztott)
    • 2 ek cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Túrótorta meggytetővel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Alap (nálunk brownie, de lehet sima piskóta is, keksz-vaj keveréke…stb):

    • 75 g étcsokoládé
    • 80 g vaj
    • 165 g cukor
    • tojás
    • 60 g finomliszt
    • 20 g cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg porcukor
    • vanília ízlés szerint (ez lehet paszta vagy őrlemény is)
    • 1 citrom héja
    • 50 dkg krémes túró

    Tetejére:

    • 25 dkg fagyasztott meggy
    • 1,2 dl víz
    • 2 ek cukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Túrós-meggyes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 kk szalalkáli
    • 1/2 csomag sütőpor
    • tojás

    Meggyes krém:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • fahéj ízlés szerint
    • 2 ek cukor
    • 2 cs vanília ízű pudingpor

    Túrós krém:

    • 50 dkg túró
    • 3 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • 4 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Grízes-meggyes desszert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Meggyes-grízes alap:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • 15 evőkanál cukor
    • 18 evőkanál búzadara

    Krém:

    • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 1 liter tej
    • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • 250 g vaj

    Tetejére:

    • 350 ml habtejszín

    Fehér csokoládés ganache:

    • 150 g fehér csokoládé
    • 70 ml tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Fehércsokoládés-mascarponekrémes meggytorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 12,5 dkg liszt
    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • tojás (nagy)
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 ek forró víz

    Fehércsokoládés-mascarponekrém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 3 dl habtejszín

    Meggyes rész:

    • 1 kg kimagozott, cukrozott meggy
    • 1 cs piros tortazselé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Ribizlis kocka recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg ribizli
    • 20 dkg nyírfaporcukor
    • 3 dl görög joghurt
    • fél liter cukrászhab
    • 1 cs zselatin (20 g)
    • 90 db négyzet alakú rizslisztes háztartási keksz (kb 50 dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Cseresznyés emeletes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):

    Tészta:

    • tojás
    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
    • 1 csomag babapiskóta

    Krém:

    • 5 dl natúr joghurt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl Hulala habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix

    Tetejére:

    • 40 dkg cseresznye
    • 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Ribizlis habos lepény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5-6 ek tejföl
    • csipet só

    Tetejére:

    • tojásfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 50 dkg ribizli
    • 1/2 citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Meggyes, vaníliás torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás
    • 3 csapott evőkanál cukor
    • 3 púpos evőkanál liszt

    Krémhez:

    • 10 dkg vaníliaízű pudingpor
    • 1 liter tej
    • ízlés szerint cukor
    • vanília aroma

    Továbbá:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 2-3 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Krémes, cseresznyés sütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • tojás
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl étolaj
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • kb 40 dkg cseresznye (magozott)

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    13. Cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite) recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 28 cm-es piteformához:

    • 50 dkg cseresznye (vagy meggy)
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • tojás
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg túró (vagy ricotta)
    • reszelt citromhéj
    • őrölt fahéj
    • 15 dkg dió

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    14. Ribizlis joghurtorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 nagy doboz natúr joghurt
    • 10 dkg cukor
    • 2 tk vanília aroma
    • 1 cs instant zselatin fix
    • 1 cs babapiskóta
    • 1 dl tej
    • 10 dkg ribizli

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá