Cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite) recept
Hozzávalók egy 28 cm-es piteformához:
- 50 dkg cseresznye (vagy meggy)
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 20 dkg túró (vagy ricotta)
- reszelt citromhéj
- őrölt fahéj
- 15 dkg dió
Elkészítése:
A cseresznyét magozzuk ki, majd a piteformába egyenletesen terítsük el (ha nem teflonos piteformát használunk akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki).
A diót éles késsel vágjuk fel apróra.
Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a ricottát (vagy túrót), majd a tejet is.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
A cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 8 g