Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite) recept

Cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 28 cm-es piteformához:

    • 50 dkg cseresznye (vagy meggy)
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg túró (vagy ricotta)
    • reszelt citromhéj
    • őrölt fahéj
    • 15 dkg dió

    Elkészítése:

    A cseresznyét magozzuk ki, majd a piteformába egyenletesen terítsük el (ha nem teflonos piteformát használunk akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki).

    A diót éles késsel vágjuk fel apróra.

    Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a ricottát (vagy túrót), majd a tejet is.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

    A cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 205 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá