Cseresznyés-túrós clafoutis (tejes pite)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 28 cm-es piteformához:

  • 50 dkg cseresznye (vagy meggy)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg túró (vagy ricotta)
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg dió

Elkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki, majd a piteformába egyenletesen terítsük el (ha nem teflonos piteformát használunk akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki).

A diót éles késsel vágjuk fel apróra.

Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a ricottát (vagy túrót), majd a tejet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.