Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés emeletes recept

Cseresznyés emeletes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):

    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
    • 1 csomag babapiskóta

    Krém:

    • 5 dl natúr joghurt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl Hulala habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix

    Tetejére:

    • 40 dkg cseresznye
    • 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya

    Elkészítése:

    A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.

    A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.

    A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.

    A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá