Cseresznyés emeletes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cseresznyés emeletes

Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):

Tészta:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
  • 1 csomag babapiskóta

Krém:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix

Tetejére:

  • 40 dkg cseresznye
  • 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya

Elkészítése:

A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.

A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.

A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.

A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.