Ebben a válogatásban 12 olyan gazdag húsgombóclevest hoztunk el, amelyek minden ízlést kielégítenek. A húsos gombócok mellé rengeteg friss zöldség és izgalmas fűszerek kerülnek, így ezek a levesek garantáltan eltelítenek. Az alma és torma kombinációja különleges csavart ad a klasszikus húslevesnek, míg a tárkonyos és tejszínes verziók lágyabb, krémesebb ízvilágot kínálnak. A kolbászhúsos gombóc leves igazán karakteres, míg a nyírségi húsgombócleves egy igazi magyar klasszikus, amit nem lehet kihagyni. A csicseriborsós és zöldséges variációk pedig frissességet és extra textúrát adnak a gombócok mellé.
Próbáld ki ezeket a gazdag és tartalmas leveseket, és élvezd, ahogy egy tál húsgombócleves nemcsak felmelegít, de igazi kényeztetést nyújt az őszi-téli napokon!
1. Húsgombócleves almával és tormával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Leveshez:
- 2 alma
- 1 paszternák
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 2 ek csemege reszelt torma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk kukoricaliszt
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tárkonyos húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús (pl sertéscomb)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 vastagabb szelet zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fekete bors
- csipet szerecsendió
- tárkony (ízlés szerint)
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 2 ek olaj
- 1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kolbászhúsos gombóc leves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg kolbászhús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál törött paprika
- 4 db nagyobb burgonya
- 2,5 liter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Habaráshoz
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Nyírségi húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
- 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
- 3 krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- 1 kevés mustár vagy ecet
- 1 kevés tárkonylevél és petrezselyemzöld
Gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, őrölt bors
- 1 fej nagy fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Csicseriborsó leves húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk kurkuma
- 1 mk só
- 1 mk őrölt koriander
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Leveshez:
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 paprika
- 1-2 szál zellerzöld
- 5-6 szál petrezselyemzöld
- 1 szál lestyán
- 1-2 szárított chilipaprika apróra vágva
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk kurkuma
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Húsgombóc leves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 6 burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 ek lestyán
- 5 dl tejföl
- só
Húsgombóc:
- 50 dkg pulykacomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt borsikafű
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 2 tk morzsolt majoranna
- 1 kk őrölt fehér bors
- 3 púpozott ek teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tárkonyos húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
Húsgombóc:
- 50 dkg pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 kk őrölt fehér bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 ek petrezselyemzöld
- só
Leves:
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 3 gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg karfiol
- 10 db kelbimbó
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony (szárított, morzsolt)
- 1 ek petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves recept
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált sertés-, vagy pulykahús
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 db. FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 vöröshagyma lereszelve
- friss petrezselyemzöld
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Leveshez:
- 1 kis vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér megtisztítva és karikákra vágva
- 3 krumpli felkockázva
- 1 hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
- 1 zöldpaprika
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- kevés friss tárkonylevél
- kevés házi ételízesítő
- szükség szerint só
- kevés olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Nyírségi húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál rizs
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1 csipet só és bors
- 2 db sárgarépa kis kockákra vágva
- 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
- 3 db krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 darab paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 darab zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika őrölt
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanálnyi liszt a habaráshoz
- 1 kevés mustár vagy ecet
- 1 csipet só és bors
- 1 kevés tárkonylevél és petrezselyem zöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Tejszínes, zöldésges húsgombócleves recept
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fehérbors, só, ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A leveshez:
- 450 g vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk liszt
- 2 húsleves kocka
- só, fehérbors
- 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Alföldi húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő, olaj
- cérnametélt
A gombóchoz:
- 50 dkg ízlés szerinti darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa