Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves recept

Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Gombócokhoz:

    • 25 dkg darált sertés-, vagy pulykahús
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek rizs
    • 2 db.  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 1 vöröshagyma lereszelve
    • friss petrezselyemzöld
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors

    Leveshez:

    • 1 kis vöröshagyma
    • 3 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér megtisztítva és karikákra vágva
    • 3 krumpli felkockázva
    • 1 hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
    • 1 zöldpaprika
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 ek liszt a habaráshoz
    • kevés almaecet
    • kevés friss tárkonylevél
    • kevés házi ételízesítő
    • szükség szerint só
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A megtisztított sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, majd kevés olajon az aprított hagymával megdinszteljük.

    Felöntjük vízzel, vagy leves alaplével. A krumplit kockákra vágjuk, és beletesszük a leveslébe. Hozzáadjuk az aprított paprikát, valamint a hámozott paradicsomot is. Kevés házi ételízesítőt is adunk hozzá, kicsit megsózzuk, és pár csepp almaecetet öntünk a léhez. Szükség szerint a főzőlét vízzel egészítsük ki.

    Míg a leves fő, elkészítjük a húsgombócokat. A kétszer átdarált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, a tojásokkal, a lereszelt hagymával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zölddel és kevés zsemlemorzsával. Egyforma, kisebb adagokat szedünk, majd zsemlemorzsával megszórt vágódeszkán egyforma golyókat formázunk belőle.

    Mikor a leveslé felforrt, hozzátesszük a gombócokat, és mikor a lé tetejére feljöttek, még öt percig főzzük. Közben apróra vágott friss tárkonyleveleket is teszünk a levesbe, majd kevés leveslét kivéve a tejszínnel és a liszttel összekeverve habarást készítünk, melyet visszaöntünk a levesbe. Mikor újra felforrt, a leves elkészült, és tálalhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá