Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Gombócokhoz:

  • 25 dkg darált sertés-, vagy pulykahús
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek rizs
  • 2 db. tojás,
  • 1 vöröshagyma lereszelve
  • friss petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Leveshez:

  • 1 kis vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér megtisztítva és karikákra vágva
  • 3 krumpli felkockázva
  • 1 hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
  • 1 zöldpaprika
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 ek liszt a habaráshoz
  • kevés almaecet
  • kevés friss tárkonylevél
  • kevés házi ételízesítő
  • szükség szerint só
  • kevés olívaolaj