Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált sertés-, vagy pulykahús
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 db. tojás,
- 1 vöröshagyma lereszelve
- friss petrezselyemzöld
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Leveshez:
- 1 kis vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér megtisztítva és karikákra vágva
- 3 krumpli felkockázva
- 1 hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
- 1 zöldpaprika
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- kevés friss tárkonylevél
- kevés házi ételízesítő
- szükség szerint só
- kevés olívaolaj