Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, zöldésges húsgombócleves recept

Tejszínes, zöldésges húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fehérbors, só, ízlés szerint
    • zsemlemorzsa

    A leveshez:

    • 450 g vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
    • 200 ml főzőtejszín
    • 2 tk liszt
    • 2 húsleves kocka
    • só, fehérbors
    • 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)

    Elkészítése:

    A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát.

    A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon.

    Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük.

    Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest.

    Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.

    Tipp:

    Tárkonnyal ízesíthetjük és reszelt sajttal tálalhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá