Hozzávalók:
A gombóchoz:
A leveshez:
Elkészítése:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát.
A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon.
Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest.
Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.
Tárkonnyal ízesíthetjük és reszelt sajttal tálalhatjuk.