Tejszínes, zöldésges húsgombócleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fehérbors, só, ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

A leveshez:

  • 450 g vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 tk liszt
  • 2 húsleves kocka
  • só, fehérbors
  • 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)

Elkészítése:

A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát.

A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon.

Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük.

Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest.

Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.

Tipp:

Tárkonnyal ízesíthetjük és reszelt sajttal tálalhatjuk.