A burgonyafánk és a krumplispogácsa igazi klasszikusok, amiket nem lehet megunni, míg a tejpite egy egyszerű, de annál finomabb desszert. A dédi szilvás gombóca és nudlija azok közé az ételek közé tartoznak, amelyek gyerekkorunkat idézik, a koldus torta és a mokkakrémes pedig ízletes sütemények, amelyek biztosan elnyerik mindenki tetszését.
A burgonyagombóc leves és a hagymás dödölle egyszerű, mégis laktató fogások, amelyek tökéletesek egy kiadós ebédre. A panka zsírban sült krumplis pogácsa és a ganca pedig igazi különlegességek, amiket érdemes újra felfedezni. Ezekkel az ételekkel biztosan visszarepítheted magad a dédik konyhájába, és újraélheted a régi idők ízeit!
1. Burgonyafánk recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy zsír
- 15 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3dkg élesztő
- 1 dl cukros tej
- csipetnyi só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
- Burgonya
- liszt
- olaj
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejpite recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 40 dkg liszt
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- margarin, vagy zsír
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Dédi szilvásgombóca recept
Hozzávalók:
- 1 kg hámozott, kockákra vágott burgonya (újkrumpli nem jó hozzá!)
- kb 25 dkg rétesliszt
- egy nagy csipet só
Töltelék:
- magozott szilva
- fahéjas kristálycukor
Forgatáshoz:
- étolaj
- zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Koldus torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg cukor
- 2-3 dl tej
A krémhez:
- 40 dkg kristálycukor
- 2 liter tej
- 13 púpos evőkanál liszt
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mokkakrémes recept
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 10 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi szódabikarbóna
- annyi tej, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk
Krémhez:
- 8 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 5 dkg zsír
- 3 dl tej
- 3 dl frissen főzött kávé
Tetejére:
- 4 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 dkg zsír
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl frissen főzött kávé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A burgonyagombócokhoz:
- 25 dkg főtt áttört burgonya
- 2 ek liszt
- 1 ek búzadara
- 2 ek olaj
- apróra vágott zöldpetrezselyem
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Dédi nudlija recept
Hozzávalók:
- 1 kg hámozott, kockákra vágott burgonya (újkrumpli nem jó hozzá!)
- kb 25 dkg rétesliszt
- egy nagy csipet só
Forgatáshoz:
- pirított zsemlemorzsa vagy darált mák
- dinsztelt, paprikás vöröshagyma
- tejföl
Tálaláshoz:
- lekvár, porcukor
- reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Panka (zsírban sült krumplis pogácsa) recept
Hozzávalók:
- 1- 2 kg krumpli
- liszt amennyi szükséges
- só
- zsiradék a sütéshez
- Tejföl, lekvár, sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Ganca recept
Hozzávalók:
- 1-2 kg krumpli
- só,
- liszt amennyit felvesz
- 3 ek zsír
- 30 – 40 dkg prézli (vagy zsíron pirított vöröshagyma)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Hagymás dödölle recept
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 ek zsír
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Töltött kifli recept
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citromhéj
- cukor+fahéj
- 10 db kifli
- 1 csomag vaníliás cukor + mazsola