Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyafánk recept

Burgonyafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg vaj vagy zsír
    • 15 dkg főtt, áttört burgonya
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3dkg élesztő
    • 1 dl cukros tej
    • csipetnyi só

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a főtt burgonyát. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és a többi hozzávalóval puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk.

    Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és 10 cm-es csíkokat vágunk. Deszkán hagyjuk kb. 20 percig kelni. Bő, forró olajban sütjük.

    A tetejét még forrón meghintjük vaníliáscukorral, és porcukorral. Egy kis fahéjat is szórhatunk rá.

    Tipp:

    Lekvárral is fogyaszthatjuk.

    Legegyszerűbb fánkfajta. Nem kell dagasztani, szalagok mégis lehetnek rajta. Közepe üreges lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá