Burgonyafánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy zsír
- 15 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3dkg élesztő
- 1 dl cukros tej
- csipetnyi só
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a főtt burgonyát. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és a többi hozzávalóval puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és 10 cm-es csíkokat vágunk. Deszkán hagyjuk kb. 20 percig kelni. Bő, forró olajban sütjük.
A tetejét még forrón meghintjük vaníliáscukorral, és porcukorral. Egy kis fahéjat is szórhatunk rá.
Tipp:
Lekvárral is fogyaszthatjuk.
Legegyszerűbb fánkfajta. Nem kell dagasztani, szalagok mégis lehetnek rajta. Közepe üreges lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.