Burgonyafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 15 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 tojás sárgája
  • 3dkg élesztő
  • 1 dl cukros tej
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a főtt burgonyát. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és a többi hozzávalóval puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk.

Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és 10 cm-es csíkokat vágunk. Deszkán hagyjuk kb. 20 percig kelni. Bő, forró olajban sütjük.

A tetejét még forrón meghintjük vaníliáscukorral, és porcukorral. Egy kis fahéjat is szórhatunk rá.

Tipp:

Lekvárral is fogyaszthatjuk.

Legegyszerűbb fánkfajta. Nem kell dagasztani, szalagok mégis lehetnek rajta. Közepe üreges lesz.