Burgonyagombóc leves recept

Hozzávalók:
A levesalaphoz:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A burgonyagombócokhoz:
- 25 dkg főtt áttört burgonya
- 2 ek liszt
- 1 ek búzadara
- 2 ek olaj
- apróra vágott zöldpetrezselyem
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.
A burgonyagombóc hozzávalóiból tésztát gyúrunk és kis gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat is a levesbe tesszük, amikor feljönnek a tetejére, akkor kész.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »