Burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
A levesalaphoz:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A burgonyagombócokhoz:
- 25 dkg főtt áttört burgonya
- 2 ek liszt
- 1 ek búzadara
- 2 ek olaj
- apróra vágott zöldpetrezselyem
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.
A burgonyagombóc hozzávalóiból tésztát gyúrunk és kis gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat is a levesbe tesszük, amikor feljönnek a tetejére, akkor kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

