Burgonyagombóc leves recept

Hozzávalók:
A levesalaphoz:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A burgonyagombócokhoz:
- 25 dkg főtt áttört burgonya
- 2 ek liszt
- 1 ek búzadara
- 2 ek olaj
- apróra vágott zöldpetrezselyem
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.
A burgonyagombóc hozzávalóiból tésztát gyúrunk és kis gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat is a levesbe tesszük, amikor feljönnek a tetejére, akkor kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »