Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ganca recept

Ganca
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-2 kg krumpli
    • só,
    • liszt amennyit felvesz
    • 3 ek zsír
    • 30 – 40 dkg prézli (vagy zsíron pirított vöröshagyma)

    Elkészítése:

    Annyi sós vízben tesszük fel a burgonyát főni, hogy mire megfőtt, még ellepje a víz

    A krumplit a vízben összetörjük és a gázon (villanyon) további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.

    A tésztát fakanálról kiszaggatjuk, prézlire, vagy zsíron pirított hagymára esetleg pirított savanyú káposztára.

    Tipp:

    További, élvezet növelés érdekében, prézlis változat, esetében, házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk. Nagyon finom fahéjas , vagy kakaós cukorral, esetleg hígabb lekvárral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá