Ganca recept

Hozzávalók:
- 1-2 kg krumpli
- só,
- liszt amennyit felvesz
- 3 ek zsír
- 30 – 40 dkg prézli (vagy zsíron pirított vöröshagyma)
Elkészítése:
Annyi sós vízben tesszük fel a burgonyát főni, hogy mire megfőtt, még ellepje a víz
A krumplit a vízben összetörjük és a gázon (villanyon) további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.
A tésztát fakanálról kiszaggatjuk, prézlire, vagy zsíron pirított hagymára esetleg pirított savanyú káposztára.
Tipp:
További, élvezet növelés érdekében, prézlis változat, esetében, házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk. Nagyon finom fahéjas , vagy kakaós cukorral, esetleg hígabb lekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »