Ganca recept

Hozzávalók:
- 1-2 kg krumpli
- só,
- liszt amennyit felvesz
- 3 ek zsír
- 30 – 40 dkg prézli (vagy zsíron pirított vöröshagyma)
Elkészítése:
Annyi sós vízben tesszük fel a burgonyát főni, hogy mire megfőtt, még ellepje a víz
A krumplit a vízben összetörjük és a gázon (villanyon) további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.
A tésztát fakanálról kiszaggatjuk, prézlire, vagy zsíron pirított hagymára esetleg pirított savanyú káposztára.
Tipp:
További, élvezet növelés érdekében, prézlis változat, esetében, házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk. Nagyon finom fahéjas , vagy kakaós cukorral, esetleg hígabb lekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »