Ganca

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1-2 kg krumpli
  • só,
  • liszt amennyit felvesz
  • 3 ek zsír
  • 30 – 40 dkg prézli (vagy zsíron pirított vöröshagyma)

Elkészítése:

Annyi sós vízben tesszük fel a burgonyát főni, hogy mire megfőtt, még ellepje a víz

A krumplit a vízben összetörjük és a gázon (villanyon) további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.

A tésztát fakanálról kiszaggatjuk, prézlire, vagy zsíron pirított hagymára esetleg pirított savanyú káposztára.

Tipp:

További, élvezet növelés érdekében, prézlis változat, esetében, házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk. Nagyon finom fahéjas , vagy kakaós cukorral, esetleg hígabb lekvárral.