Koldus torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg cukor
- 2-3 dl tej
A krémhez:
- 40 dkg kristálycukor
- 2 liter tej
- 13 púpos evőkanál liszt
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt.
A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk.
A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe köntjük folyamatos keverés mellett, majd sűrű krémmé főzzük.
Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk.
A kész krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Tipp:
A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »