Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Koldus torta recept

Koldus torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 8 dkg margarin
    • egy késhegynyi szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg cukor
    • 2-3 dl tej

    A krémhez:

    • 40 dkg kristálycukor
    • 2 liter tej
    • 13 púpos evőkanál liszt
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt.

    A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk.

    A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe köntjük folyamatos keverés mellett, majd sűrű krémmé főzzük.

    Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk.

    A kész krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Tipp:

    A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá