Koldus torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • egy késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 2-3 dl tej

A krémhez:

  • 40 dkg kristálycukor
  • 2 liter tej
  • 13 púpos evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt.

A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk.

A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe köntjük folyamatos keverés mellett, majd sűrű krémmé főzzük.

Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk.

A kész krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Tipp:

A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.