Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!

Dátum: 2025-10-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbásszal és medvehagymával feldobott változatról, spenótos ízről vagy klasszikus sváb ízvilágról. Ebben a gyűjteményben minden változat megtalálható.

  • 1. Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • tojás
    • kb 2 dl víz
    • pici olaj
    • 1,5 dl tejföl
    • 15 dkg sajt
    • hagymaszár

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Spenótos galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 25 dkg fagyasztott spenót
    • 25 dkg rizsliszt
    • tojás
    • bors
    • fokhagyma
    • víz (annyi, hogy szaggatható állagú legyen)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 1 vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 3 ek olaj
    • 3 ek paradicsompüré
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • bors

    Galuskához:

    • tojás
    • 35 dkg liszt
    • 1 ek olaj
    • medvehagyma (néhány szál)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • kb 65 dkg finomliszt
    • tojás,
    • 1 ek só
    • kb 3 dl víz

    Öntethez:

    • 15 dkg bacon
    • 25 dkg főtt, füstölt császárszalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 6 gerezd zúzott fokhagyma
    • fehérbors ízlés szerint
    • 1 nagy (375 g( és egy kicsi (150 gr) tejföl
    • petrezselyemzöld
    • kb 1 marék reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Sváb galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Raguhoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 közepes db vöröshagyma
    • 4 közepes db paprika
    • 3 közepes db paradicsom
    • 4 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 dl víz

    Galuskához:

    • tojás
    • 30 dkg finomliszt
    • 4 dl víz
    • 2 kávéskanál só

    Tetejére:

    • 2 dl tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Parajos galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kis csomag fagyasztott parajpüré fele 225 gramm
    • 40 dkg liszt
    • tojás
    • kb. 3 dl hideg víz
    • 1-2 evőkanál olaj

    A mártáshoz:

    • 10 dkg vékony szelet húsos szalonna
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 db tejszínes krémsajt
    • őrölt fekete bors.

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Somogyi galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál újhagyma
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • 30 dkg tejföl
    • 3 dl víz
    • só, bors, majoránna ízlés szerint

    Galuskához:

    • 50 dkg finomliszt
    • tojás
    • 2 csapott kk só
    • kb 3-3,5 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Tejfölös-baconos galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Galuskához:

    • 350 g finomliszt
    • tojás
    • 1 tk só
    • 200-250 ml víz

    Mártáshoz:

    • 200 g bacon vagy füstölt szalonna
    • kevés olaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy doboz tejföl (375g)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Medvehagymás galuska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • tojás
    • 20 dkg liszt
    • kb 1 dl víz
    • 1 cs medvehagyma
    • 10 dkg szalonna
    • sajt
    • kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta
    • tojás
    • 15 dkg parasztkolbász
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 3 szál újhagyma
    • 5-6 levél medvehagyma
    • só, bors ízlés szerint

    Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük:

    • 45 dkg liszt, én általában, réteslisztből készítem
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es méret)
    • 2,5 dl víz
    • 1 teáskanál só

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Sváb-galuska magyarosan recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • piros fűszerpaprika
    • kevés olaj
    • 30 dkg császárszalonna
    • fehér őrölt bors
    • delikát
    • 1 tyúkhúsleveskocka
    • pici curry
    • 40 dkg liszt
    • tojás

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Kapros túrógaluska pirított szalonnával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 20 dkg túró
    • tojás
    • 1 csapott kk só
    • 20 dkg búza rétesliszt
    • 1 nagy csokor friss kapor
    • pár ek tejföl
    • kb. 15 dkg füstölt szalonna

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá