Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-baconos galuska recept

Tejfölös-baconos galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Galuskához:

    • 350 g finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 200-250 ml víz

    Mártáshoz:

    • 200 g bacon vagy füstölt szalonna
    • kevés olaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy doboz tejföl (375g)

    Elkészítése:

    Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hzzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát.

    Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.

    10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

    Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.

    Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá