Hozzávalók:
Galuskához:
Mártáshoz:
Elkészítése:
Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hzzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát.
Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.
10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.
Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.