Tejfölös-baconos galuska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Galuskához:

  • 350 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 200-250 ml víz

Mártáshoz:

  • 200 g bacon vagy füstölt szalonna
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl (375g)

Elkészítése:

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hzzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát.

Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.

10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.