Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska recept

Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 65 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 1 ek só
    • kb 3 dl víz

    Öntethez:

    • 15 dkg bacon
    • 25 dkg főtt, füstölt császárszalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 6 gerezd zúzott fokhagyma
    • fehérbors ízlés szerint
    • 1 nagy (375 g( és egy kicsi (150 gr) tejföl
    • petrezselyemzöld
    • kb 1 marék reszelt sajt

    Elkészítése:

    Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli.

    A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

    Az olajon megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt bacont, a kockázott császárszalonnát, rátesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és addig melegítjük, amíg a sajt is elolvad.

    Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös-szalonnás szósszal és petrezselyemzölddel díszítjük, tálaljuk.

    Tipp:

    Egynapos ételnek főztem és el kell mondanom, hogy vacsorára is ezt ettük, mert nagyon ízlett. Nem olcsó, de nagyon finom, amellett, hogy gyorsan készen van, ami a mai világban nem megvetendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá