Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 65 dkg finomliszt
  • 3 tojás,
  • 1 ek só
  • kb 3 dl víz

Öntethez:

  • 15 dkg bacon
  • 25 dkg főtt, füstölt császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • fehérbors ízlés szerint
  • 1 nagy (375 g( és egy kicsi (150 gr) tejföl
  • petrezselyemzöld
  • kb 1 marék reszelt sajt

Elkészítése:

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli.

A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt bacont, a kockázott császárszalonnát, rátesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és addig melegítjük, amíg a sajt is elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös-szalonnás szósszal és petrezselyemzölddel díszítjük, tálaljuk.

Tipp:

Egynapos ételnek főztem és el kell mondanom, hogy vacsorára is ezt ettük, mert nagyon ízlett. Nem olcsó, de nagyon finom, amellett, hogy gyorsan készen van, ami a mai világban nem megvetendő.