Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parajos galuska recept

Parajos galuska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kis csomag fagyasztott parajpüré fele 225 gramm
    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 3 dl hideg víz
    • 1-2 evőkanál olaj

    A mártáshoz:

    • 10 dkg vékony szelet húsos szalonna
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 db tejszínes krémsajt
    • őrölt fekete bors.

    Elkészítése:

    A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd azzal a lével együtt, amit engedett, egy tálba tesszük. A lisztet és fél kiskanálnyi sót hozzáadunk, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állaga legyen. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, a galuskát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután leszórjuk, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Menet közben megfőzzük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajthoz hozzá adjuk, kissé megsózzuk, meg borsózzuk, és éppen egyet forralunk rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá