Parajos galuska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Parajos galuska

Hozzávalók:

  • 1 kis csomag fagyasztott parajpüré fele 225 gramm
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl hideg víz
  • 1-2 evőkanál olaj

A mártáshoz:

  • 10 dkg vékony szelet húsos szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tejszínes krémsajt
  • őrölt fekete bors.

Elkészítése:

A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd azzal a lével együtt, amit engedett, egy tálba tesszük. A lisztet és fél kiskanálnyi sót hozzáadunk, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állaga legyen. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, a galuskát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután leszórjuk, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Menet közben megfőzzük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajthoz hozzá adjuk, kissé megsózzuk, meg borsózzuk, és éppen egyet forralunk rajta.