Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros túrógaluska pirított szalonnával recept

Kapros túrógaluska pirított szalonnával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg túró
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 20 dkg búza rétesliszt
    • 1 nagy csokor friss kapor
    • pár ek tejföl
    • kb. 15 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.)

    Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.

    Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.

    A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a galuskát.

    Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával kínáljuk.

    Tipp:

    Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá