Kapros túrógaluska pirított szalonnával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csapott kk só
  • 20 dkg búza rétesliszt
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • pár ek tejföl
  • kb. 15 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.)

Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.

Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.

A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a galuskát.

Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával kínáljuk.

Tipp:

Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.