Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.
Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.
A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a galuskát.
Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával kínáljuk.
Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.