1. Szilvás morzsatorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 bögre zabpehelyliszt (ha gluténmentesre készítenénk, akkor használjunk gluténmentes zabpehelylisztet)
- 1 bögre barna rizsliszt
- 2 érett banán összenyomkodva
- 2 evőkanál növényi joghurt
- 1 evőkanál édesítő vagy datolyakrém (kb 1/3-ad bögre)
- 1/3 bögre növényi tej
Töltelék:
- 300 gramm szilva (nálam fagyasztott)
- édesítő ízlés szerint vagy kb 5 ek datolyakrém
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
- 1/4 bögre növényi tej
- 4 evőkanál darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Szilvás clafoutis recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es szilikonos tortaformához vagy pite formához:
Tészta:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tej
Továbbá:
- 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
- vaj
- cukor
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Dédi szilvásgombóca recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg hámozott, kockákra vágott burgonya (újkrumpli nem jó hozzá!)
- kb 25 dkg rétesliszt
- egy nagy csipet só
Töltelék:
- magozott szilva
- fahéjas kristálycukor
Forgatáshoz:
- étolaj
- zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Cukkini alapú szilvás gombóc recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g cukkini
- tojás
- 50g vaj
- 50 g búza finomliszt
- 200-250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (amennyit felvesz)
- só
Töltelék:
- szilva
- fahéjas édesítő (ki milyet használ)
Morzsához:
- 50 g vaj
- 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Szilvás bukta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1,8 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk kristálycukor
- 2 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- tojássárga (nagy)
- csipet só
Töltelék:
- 8-10 db nagyobb szilva
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 8 dkg vaj a tepsi kikenéséhez és a bukta lekenéséhez
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Vaníliapudingos-szilvás kelt sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 10 db-hoz:
A tésztához:
- 2 dl langyos tej, ha lehet házi, vagy 3,5% zsírtartalmú
- 5 dkg porcukor
- 30 dkg sima liszt
- 3 g száraz élesztő, vagy 1 dkg friss
- 2 dkg vaj
A töltelékhez:
- 8-10 szem szilva
- tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- hígabb baracklekvár
- őrölt fahéj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Szilvás reszelt sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 100 g porcukor
- 100 g margarin vagy vaj olvasztva
- tojás
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 400 ml tej
- 4 evőkanál cukor
- 200 g tejföl 20 % zsírtartalommal
A krémre és a tetejére:
- körülbelül 500 g szilva
- (barna) cukor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Szilvás-túrós pite recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Tetejére:
- 0,5 kg kimagozott szilva
- 3 ek cukor
- fahéj ízlés szerint
Forma kikenéséhez:
- 1 ek vaj
- 1 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Diós-szilvás pite recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- tojás (közepes)
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g citrom ízű joghurt
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 50 dkg magozott szilva
Lekenéshez:
- 2-3 ek szilvalekvár
- 1 ek rum
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Kókuszos-szilvás pite recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
- 6 dkg kukoricadara
- 10 dkg eritrit
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kk őrölt kardamom
- 1 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- tojás (nagy)
- 2 dl kókusztej (konzerv)
- 1 dl víz
- 10-12 db szilva