Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-túrós pite recept

Szilvás-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg tehéntúró
    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csipet só

    Tetejére:

    • 0,5 kg kimagozott szilva
    • 3 ek cukor
    • fahéj ízlés szerint

    Forma kikenéséhez:

    • 1 ek vaj
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A túrót és a vajat egy csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.

    Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük alaposan ki, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl és a legvégén a liszt. Keverjük simára.

    A szilvákat negyedeljük el.

    Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele a simára kikevert masszát. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
    Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon (170 fok) süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá