Szilvás-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Tetejére:

  • 0,5 kg kimagozott szilva
  • 3 ek cukor
  • fahéj ízlés szerint

Forma kikenéséhez:

  • 1 ek vaj
  • 1 ek finomliszt

Elkészítése:

A túrót és a vajat egy csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.

Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük alaposan ki, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl és a legvégén a liszt. Keverjük simára.

A szilvákat negyedeljük el.

Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele a simára kikevert masszát. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon (170 fok) süssük készre.