Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-szilvás pite recept

Diós-szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 tojás (közepes)
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 tojás
    • 125 g citrom ízű joghurt
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 50 dkg magozott szilva

    Lekenéshez:

    • 2-3 ek szilvalekvár
    • 1 ek rum

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint, és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha lágy lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet adjunk még hozzá).

    Ezután nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a tölteléket elkészítjük.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá az egész tojást, a joghurtot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd kanalanként a pudingporral összekevert darált diót (egy lágyabb masszát fogunk kapni).

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a diós masszát.

    Ezután rakjuk ki a tetejét a felezett szilvával úgy, hogy a húsos része legyen felül.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.

    Ezalatt az idő alatt a tészta szép pirosra sül, viszont a töltelék még kicsit lágyabb, remegős, de mire teljesen kihűl, szépen szeletelhető lesz a pite.

    A szilvalekvárhoz adjuk hozzá a rumot, majd kevergetve főzzük 1-2 percig.

    Ezután a sütőből kivett, forró pite tetejét kenjük le a rumos szilvalekvárral, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek