Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 gyümölcsös pite recept – meggyes, barackos, almás és túrós változatok

Dátum: 2025-06-18 / Írta: / Látták: /

Ha van sütemény, ami minden évszakban megállja a helyét, az a pite! Ezek a gyümölcsös, krémes, omlós csodák nemcsak mutatósak, hanem mennyeien finomak is – legyen szó meggyes, barackos, málnás vagy almás változatról. Vannak benne klasszikus, retró ízek és modern, pudingos vagy túrós különlegességek is. Egy szelet pite mindig jó ötlet – reggelire, uzsonnára vagy akár ünnepi asztalra is. Válogass, süss, és élvezd a legjobb házi ízeket!

  • 1. Málnás pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 4 dkg porcukor
    • csipet só
    • tojás sárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg krémsajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • tojásfehérje
    • 15 dkg málna + a díszítéshez
    • mandulaforgács a tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Áfonyás, vaníliakrémes pitetorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj
    • tojás

    Vaníliakrém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 dkg liszt
    • 2 dkg étkezési keményítő
    • 5 dl tej

    Tetejére:

    • 25 dkg áfonya
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek (barna) cukor
    • csipet őrölt fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Citromos pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
    Tésztához:

    • 20 dkg rizsliszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg eritrit
    • tojás
    • 1 citrom reszelt héja

    Citromos krémhez:

    • 20 dkg eritrit
    • 2 cs GM vaníliás pudingpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5 dkg margarin
    • 5 dl tej
    • 2 citrom reszelt héja és leve
    • 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat

    Tetejére:

    • 20 dkg cukor
    • tojásfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Omlós almás pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
    • tojássárgája
    • 2 púpos ek tejföl

    Töltelék:

    • 2,5 kg lereszelt savanykás alma
    • fahéj
    • kevés citromhéj
    • vaníliás cukor
    • édesítés ízlés szerint
    • 5 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Sárgabarackos pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 1 cs leveles tészta
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • tojássárga (nagy)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek kukoricakeményítő
    • kb 10 db sárgabarack

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Barackos-pudingos pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • fél mk só
    • 12 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin vagy 18-20 dkg zsír
    • tojás
    • 1 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1 l kajszibaracklé
    • 5 ek cukor
    • 3 cs vanília ízű pudingpor
    • kb 1 kg sárgabarack (ha puha akkor kevesebbet kockázzunk fel mert sok levet enged)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Meggyes pudingos pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél mk só
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • tojás
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 8 dl meggylé
    • 5 ek cukor
    • 2 csomag vanília puding
    • fahéj
    • magozott meggy(kb.70-80dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Rácsos cseresznyés pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    A linzer tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg hideg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • tojássárgája
    • 1–2 evőkanál hideg víz vagy tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja (opcionális)

    A töltelékhez:

    • 50–60 dkg friss, magozott cseresznye
    • 2–3 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően)
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 2–2,5 dl víz (vagy fele víz, fele meggylé/cseresznyelé)

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
    • porcukor a szóráshoz (elhagyható)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Körtés-túrós pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • tojás
    • 2 evőkanál tej
    • 10 dkg vaj

    A tetejére:

    • 2-3 körte
    • 1/2 citrom
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg túró
    • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (20 g)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Kelt meggyes pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Az alsó tésztához: 20*30 cm-es tepsihez

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 4 ek porcukor
    • 1 tk citromlé
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • tojássárgája

    A töltelékhez:

    • 2 üveg befőtt, magozott meggy
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 1 kiskanál őrölt fahéj

    A felső tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 3 evőkanál darált dió
    • 1 kk citromlé

    A sütemény tetejére:

    • fél maréknyi durvára darált dió
    • 2 tk porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá