Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés-túrós pite recept

Körtés-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tej
    • 10 dkg vaj

    A tetejére:

    • 2-3 körte
    • 1/2 citrom
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg túró
    • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (20 g)

    Elkészítése:

    A tésztához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

    A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Beleforgatjuk a fehérjehabot.

    A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb 20*28 cm-es nagyságú lapra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 16*24 cm-es nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson.

    Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk.

    A tésztát a sütőben kb 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Én porcukorral szórtam meg a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá