Körtés-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 2-3 körte
  • 1/2 citrom
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg túró
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (20 g)

Elkészítése:

A tésztához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Beleforgatjuk a fehérjehabot.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb 20*28 cm-es nagyságú lapra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 16*24 cm-es nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson.

Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk.

A tésztát a sütőben kb 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Én porcukorral szórtam meg a tetejét.