Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb 20*28 cm-es nagyságú lapra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 16*24 cm-es nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson.
Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk.
A tésztát a sütőben kb 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Én porcukorral szórtam meg a tetejét.