Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás pite recept

Málnás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 4 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg krémsajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg málna + a díszítéshez
    • mandulaforgács a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    Kivajazunk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb 4 cm-es pereme is legyen.

    Kibéleljük sütőpapírral és száraz babot vagy lencsét szórunk bele. 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.

    A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel. Rákanalazzuk a tésztára, közben belenyomkodjuk a málnát is.

    A tetejét megszórjuk mandulával és visszatesszük a sütőbe kb 50-60 percre. Ekkor még remeg a teteje, de hűlés közben szépen megszilárdul.

    Ha teljesen kihűlt felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és málnával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá