Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzavirágdzsem citromfűvel recept

Bodzavirágdzsem citromfűvel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 100-120 db bodzavirág
    • 6 citrom
    • 8 közepes szál friss citromfű
    • 8 idared alma
    • 8 cs 3:1 dzsemfix
    • 2,25 kg cukor

    Elkészítése:

    A bodzavirágokról egy ollóval amennyire csak lehet levágjuk a szárakat. A citromokat alaposan megmossuk és felkarikázzuk. A friss citromfüvet is folyóvíz alatt átmossuk, majd lecsepegtetjük.

    Egy nagyobb műanyag tálba téve bele rétegezzük a virágokat, a citromot és a zöldfűszereket, felöntjük 4 liter vízzel. Az edényt lezárjuk a fedelével és 24 órára betesszük a hűtőbe.

    Másnap tiszta kézzel alaposan átkeverjük, összenyomkodjuk, a citromkarikákat is jól meggyötörjük, hogy a leve elvegyüljön a bodzalében.

    Leszűrjük és a fennmaradt virágokat egy nagyobb textilbe téve átfacsarjuk, így kinyerünk belőle minden csepp aromát és folyadékot.

    Egy nagy fazékba öntve a cukor és a reszelt alma hozzáadásával a dzsemfix tasakon leírtak szerint elkészítjük dzsemet.

    A lezárt üvegeket másnapig hagyjuk kihűlni ezalatt megszilárdul, végül mehetnek a spájz polcaira.

    Nagyon jó ízkombináció a bodzavirág és a citromfű, finom aromás a dzsemje, imádjuk a házi linzerekben és pirítóson! 9 nagy és 1 kisebb üveg dzsemet kaptam a végére.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá