Karácsony a meghitt pillanatokról, az ünnepi asztal köré gyűlt családról és persze a felejthetetlen süteményekről szól. Egy-egy finom krémes szelet nemcsak az édesszájúakat varázsolja el, hanem a közös élmények része is lesz. A diós krémes szelettől kezdve a mézes felhőig ezek a sütemények igazi klasszikusokat idéznek, miközben minden falatban ott rejlik a Karácsony varázsa. A vaníliakrémes roló vagy a kávés krémes sütik egyszerre elegánsak és laktatóak, míg a parlament szelet különleges rétegei valódi látványossággá teszik az ünnepi desszertasztalt. Ezek az édességek nemcsak a családtagokat, hanem a vendégeket is lenyűgözik, és garantáltan emlékezetessé varázsolják az ünnepet.
1. Diós-krémes szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek darált dió
- 3 ek finomliszt
- 6 g sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 marék egész dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Grízes krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 5 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 750 ml tej
- 120 g cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 80 g búzadara
- 150 g margarin vagy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 150 ml tejszín (30 %-os)
- 150 g csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Nevesincs krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin (hideg)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tej
- 3 ek kristálycukor
- fél cs sütőpor
- kb 4 ek lekvár (ízlés szerinti)
Töltelék:
- 15 dkg dió (darált)
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 18 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + a megmaradt fehérje
- fél cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
- 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Méteres kalács tepsiben recept
Hozzávalók:
Sárga lap:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Jugó krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 3 ek hideg víz
Töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mézes felhő szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek méz
- 1 ek rum
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Fagyi szelet recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 3 kanál kakaópor
- fél tábla étcsoki
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Krém a tésztára
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
A krémre
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- reszelt csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Parlament szelet recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)
A krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 ml víz
- 4 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Albán krémes recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 3 ek (eper) lekvár
A vaníliás krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 5 ek finomliszt
- 675 ml tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 ek zselatin (por)
A csokis krémhez:
- 3 ek finomliszt
- 150 ml tej
- 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 tk zselatin (por)
A mázhoz:
- 5 ek porcukor
- 75 ml víz
- 5 ek kakaópor
- 10 dkg puha vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kávés, krémes sütemény recept
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 2 ek instant kávé /folyékony állagban, vízben oldva/
- 2 ek víz
- 8 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 vanília aroma
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 15 dkg vaj
Hab:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
A tetejére:
- 2-3 ek instant kávé granulátum
A felső lap locsolásához:
- 3 cl feloldott instant kávé és rumaroma keveréke
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Hartyáni krémes recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál tej
Krémhez:
- 750 ml tej
- 3 csomag főzős vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (18 db)
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Tetejére:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Vaníliakrémes roló recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín