Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nevesincs krémes recept

Nevesincs krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin (hideg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek tej
    • 3 ek kristálycukor
    • fél cs sütőpor
    • kb 4 ek lekvár (ízlés szerinti)

    Töltelék:

    • 15 dkg dió (darált)
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 18 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + a megmaradt fehérje
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
    • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

    Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félretesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.

    Krém elkészítése: a tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

    Töltelék elkészítése: a darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.

    A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy ne égjen meg).

    Ha meg sült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.

    Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá