Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál tej

    Krémhez:

    • 750 ml tej
    • 3 csomag főzős vaníliás puding
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta (18 db)
    • 1 dl kávé
    • 1 evőkanál rum

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.

    Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.

    A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott (amibe belekevertük előzőleg a rumot) babapiskótákkal rakjuk meg.

    Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.

    Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá