Hartyáni krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • 1-2 evőkanál tej

Krémhez:

  • 750 ml tej
  • 3 csomag főzős vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta (18 db)
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rum

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.

Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.

A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott (amibe belekevertük előzőleg a rumot) babapiskótákkal rakjuk meg.

Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.

Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.