Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Albán krémes recept

Albán krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához: 23*34 cm-es tepsihez

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 4 ek cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 3 ek (eper) lekvár

    A vaníliás krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 5 ek finomliszt
    • 675 ml tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 2 ek zselatin (por)

    A csokis krémhez:

    • 3 ek finomliszt
    • 150 ml tej
    • 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg puha vaj
    • 1 tk zselatin (por)

    A mázhoz:

    • 5 ek porcukor
    • 75 ml víz
    • 5 ek kakaópor
    • 10 dkg puha vaj

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük egy robotgéppel.

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felvert tojásokhoz keverjük egy fakanállal. 180 fokra melegített sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Egy vékony piskótát fogunk kapni, melyet a tepsiből kivéve kihűtünk.

    A vaníliás krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, liszttel, tej felével csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadva felfőzzük sűrűre.

    A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a még forró krémbe keverjük.

    A zselatint kb 0,5 dl vízhez adjuk és felmelegítjük, amíg elolvad, majd a vaníliás krémhez keverjük.

    A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük. A vaníliás krémet ráöntjük és elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

    A kakaós krémhez a lisztet, cukrot, kakaóport és a tejet összekeverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet, majd a vajjal habosra keverjük.

    A hűtőben várakozó tésztát kivesszük és a vaníliás krémre kenjük a kakaósat.

    A mázhoz a kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csorgatjuk és egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk.

    Kicsit megrázzuk a tepsit, az asztalhoz ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta.

    Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretűre vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá