Albán krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A piskótához: 23*34 cm-es tepsihez

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 ek cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 3 ek (eper) lekvár

A vaníliás krémhez:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 5 ek finomliszt
  • 675 ml tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 2 ek zselatin (por)

A csokis krémhez:

  • 3 ek finomliszt
  • 150 ml tej
  • 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 tk zselatin (por)

A mázhoz:

  • 5 ek porcukor
  • 75 ml víz
  • 5 ek kakaópor
  • 10 dkg puha vaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük egy robotgéppel.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felvert tojásokhoz keverjük egy fakanállal. 180 fokra melegített sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Egy vékony piskótát fogunk kapni, melyet a tepsiből kivéve kihűtünk.

A vaníliás krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, liszttel, tej felével csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadva felfőzzük sűrűre.

A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a még forró krémbe keverjük.

A zselatint kb 0,5 dl vízhez adjuk és felmelegítjük, amíg elolvad, majd a vaníliás krémhez keverjük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük. A vaníliás krémet ráöntjük és elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

A kakaós krémhez a lisztet, cukrot, kakaóport és a tejet összekeverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet, majd a vajjal habosra keverjük.

A hűtőben várakozó tésztát kivesszük és a vaníliás krémre kenjük a kakaósat.

A mázhoz a kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csorgatjuk és egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk.

Kicsit megrázzuk a tepsit, az asztalhoz ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta.

Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretűre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!