Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jugó krémes recept

Jugó krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 3 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg reszelt étcsokoládé
    • 25 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket.

    A porcukort kikeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a reszelt étcsokit, a darált diót és a sütőport és a habbá vert tojásfehérjéket. A tepsibe belesimítjuk a nyers tésztalapot, majd rásimítjuk a tölteléket és együtt megsütjük.

    Amíg a tészta sül elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a pudingporokat cukorral és vaníliás cukorral tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínből habot verünk, megfelezzük és a felét belekeverjük a pudingba. Ha kisült a tészta kihűtjük, majd megkenjük a pudinggal. A puding tetejére tesszük a maradék tejszínhabot és az először megsütött tésztalapot.

    Mivel a tészta megkeményedik, jobb ha még melegen bevagdossuk a tetejét, így könnyebb lesz szeletelni.

    A tepsi mérete: 24×22 cm

    A jugó krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 338 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá