Jugó krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 ek hideg víz

Töltelék:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket.

A porcukort kikeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a reszelt étcsokit, a darált diót és a sütőport és a habbá vert tojásfehérjéket. A tepsibe belesimítjuk a nyers tésztalapot, majd rásimítjuk a tölteléket és együtt megsütjük.

Amíg a tészta sül elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a pudingporokat cukorral és vaníliás cukorral tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínből habot verünk, megfelezzük és a felét belekeverjük a pudingba. Ha kisült a tészta kihűtjük, majd megkenjük a pudinggal. A puding tetejére tesszük a maradék tejszínhabot és az először megsütött tésztalapot.

Mivel a tészta megkeményedik, jobb ha még melegen bevagdossuk a tetejét, így könnyebb lesz szeletelni.

A tepsi mérete: 24×22 cm