Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés sütik, amiket imádunk

Dátum: 2024-09-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A gesztenye az őszi és téli időszak egyik legnépszerűbb alapanyaga, amely számtalan finom és különleges süteményben kap helyet. A gesztenyepüré lágy, édes íze tökéletesen illeszkedik a krémes desszertekhez, de kiválóan kombinálható mézes vagy puncsos ízvilággal is. Az alábbi válogatásban olyan gesztenyés süteményeket találsz, amelyekkel garantáltan sikert arathatsz bármilyen alkalomra. Akár sütni szeretnél, akár egy sütés nélküli finomságra vágysz, ezek a receptek minden édesszájút elbűvölnek.




  • A duplán gesztenyés szelet a gesztenyepüré kedvelőinek álma, hiszen ez a sütemény két rétegben is tartalmazza ezt az ízletes alapanyagot. A gesztenyés-mézeskalácsos torta egy igazi ünnepi különlegesség, ahol a gesztenye és a mézeskalács fűszerei varázsolják el a vendégeket.

    Ha valami egyszerűbb desszertet keresel, a gesztenyés puncsgolyó egy gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely tökéletes egy kis falatozásra. A gesztenyés babapiskótás desszert szintén egy sütés nélküli variáció, amely rétegesen épül fel, és krémessége ellenállhatatlan.

    A tükörglazúros gesztenyekocka látványos és ízletes, tökéletes választás, ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni. A gesztenyés-mézes sütemény pedig a gesztenye és a méz édes harmóniáját hozza el, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges finomság.

    A gesztenyés krémes sütés nélkül ideális megoldás, ha gyorsan szeretnél desszertet varázsolni az asztalra, mégis krémes és ízletes édességre vágysz. A gesztenyés szelet hagyományos, klasszikus ízvilággal rendelkezik, amelyet mindenki szeretni fog.

    A duplán gesztenyés őzgerinc egy látványos és gazdag sütemény, amely elegáns megjelenésével és ízével feldobja az ünnepi asztalt. Végül, a tiroli gesztenyés szelet egy különleges, osztrák ihletésű desszert, amely a gesztenye krémességével és a tészta könnyedségével hódít.

    Ezek a gesztenyés sütemények minden alkalmat különlegessé tesznek, és garantáltan mindenki kedvencévé válnak!

    1. Duplán gesztenyés szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 1 kávéskanál rum illetve vaníliaaroma
    • 150 g gesztenyemassza
    • 50 g olvasztott étcsokoládé
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gesztenyés-mézeskalácsos torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dkg kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 ek rum vagy aroma
    • 2-3 ek porcukor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 dl tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gesztenyés puncsgolyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
    • 10 dkg nyírfaporcukor
    • fél fiola puncs vagy meggyaroma
    • 2 ek baracklekvár
    • piros ételszínezék
    • kb 1-1,5 dl rizstej tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza

    A hempergetéshez:

    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Gesztenyés-babapiskótás desszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1,5 üvegcse rumaroma

    Krém:

    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Tükör glazúros gesztenyekocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 12,5 dkg vaj
    • 12,5 dkg porcukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 evőkanál rum
    • 1 dl tej

    Gesztenyés réteg:

    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 10 dkg darált háztartási keksz
    • 3 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál rum

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Gesztenyés mézes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg méz
    • 15 dkg cukor
    • 6 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • fél evőkanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 5 púpos evőkanál liszt
    • 20 dkg margarin / vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • ízlés szerint rum

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Gesztenyés krémes (sütés nélkül) recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 25 dkg darált keksz
    • 5 dkg vaj
    • 5 evőkanál tej
    • 2 evőkanál rum

    A krémhez:

    • 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Gesztenyés szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 1 sütőpor
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1,5 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 1 cs gesztenyemassza
    • 4 ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 kg keksz összetörve
    • 3 dl tej
    • 1/4 rumaroma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Duplán gesztenyés őzgerinc recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek liszt
    • késhegynyi sütőpor

    Krémhez:

    • 1 cs csokis pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
    • 3 ek porcukor
    • rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Tiroli gesztenyés szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 tk rumaroma
    • 1 csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 10 dkg csokoládé
    • 8 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 300 ml hideg habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozott kakaópor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1 habfixáló
    • 2 ek rumaroma

    Díszítés:

    • 5 dkg csokireszelék
    • 1 dl habtejszín
    • 10 dkg kandírozott meggy

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá