A duplán gesztenyés szelet a gesztenyepüré kedvelőinek álma, hiszen ez a sütemény két rétegben is tartalmazza ezt az ízletes alapanyagot. A gesztenyés-mézeskalácsos torta egy igazi ünnepi különlegesség, ahol a gesztenye és a mézeskalács fűszerei varázsolják el a vendégeket.
Ha valami egyszerűbb desszertet keresel, a gesztenyés puncsgolyó egy gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely tökéletes egy kis falatozásra. A gesztenyés babapiskótás desszert szintén egy sütés nélküli variáció, amely rétegesen épül fel, és krémessége ellenállhatatlan.
A tükörglazúros gesztenyekocka látványos és ízletes, tökéletes választás, ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni. A gesztenyés-mézes sütemény pedig a gesztenye és a méz édes harmóniáját hozza el, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges finomság.
A gesztenyés krémes sütés nélkül ideális megoldás, ha gyorsan szeretnél desszertet varázsolni az asztalra, mégis krémes és ízletes édességre vágysz. A gesztenyés szelet hagyományos, klasszikus ízvilággal rendelkezik, amelyet mindenki szeretni fog.
A duplán gesztenyés őzgerinc egy látványos és gazdag sütemény, amely elegáns megjelenésével és ízével feldobja az ünnepi asztalt. Végül, a tiroli gesztenyés szelet egy különleges, osztrák ihletésű desszert, amely a gesztenye krémességével és a tészta könnyedségével hódít.
Ezek a gesztenyés sütemények minden alkalmat különlegessé tesznek, és garantáltan mindenki kedvencévé válnak!
1. Duplán gesztenyés szelet recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 1 kávéskanál rum illetve vaníliaaroma
- 150 g gesztenyemassza
- 50 g olvasztott étcsokoládé
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gesztenyés-mézeskalácsos torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek rum vagy aroma
- 2-3 ek porcukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gesztenyés puncsgolyó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 10 dkg nyírfaporcukor
- fél fiola puncs vagy meggyaroma
- 2 ek baracklekvár
- piros ételszínezék
- kb 1-1,5 dl rizstej tej
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
A hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gesztenyés-babapiskótás desszert recept
Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1,5 üvegcse rumaroma
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tükör glazúros gesztenyekocka recept
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál rum
- 1 dl tej
Gesztenyés réteg:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 3 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Gesztenyés mézes recept
Hozzávalók:
- 10 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél evőkanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 5 púpos evőkanál liszt
- 20 dkg margarin / vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Gesztenyés krémes (sütés nélkül) recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
A krémhez:
- 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Gesztenyés szelet recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 1 sütőpor
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1,5 ek kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás puding
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 cs gesztenyemassza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 1/2 kg keksz összetörve
- 3 dl tej
- 1/4 rumaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Duplán gesztenyés őzgerinc recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek liszt
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
- 3 ek porcukor
- rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Tiroli gesztenyés szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk rumaroma
- 1 csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg csokoládé
- 8 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 300 ml hideg habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 ek cukrozott kakaópor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 habfixáló
- 2 ek rumaroma
Díszítés:
- 5 dkg csokireszelék
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg kandírozott meggy