Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés mézes recept

Gesztenyés mézes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Tészta hozzávalói:

    • 10 dkg méz
    • 15 dkg cukor
    • 6 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • fél evőkanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 5 púpos evőkanál liszt
    • 20 dkg margarin / vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • ízlés szerint rum

    Elkészítése:

    Mézet, vajat, cukrot megolvasztjuk egy fazékban, Majd elzárjuk a tűzhelyet. A száraz anyagokat összekeverjük.

    A tojásokat meglazítjuk egy villával, hozzáadjuk a meleg, olvasztott mézes alapba és elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaós – szódás – lisztet és eldolgozzuk.

    A tésztát deszkára borítjuk,átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Kb. 30 x 35 cm-es lapokat nyújtunk és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.

    Nem kell sokáig! Kb.8-10 perc alatt kész is van. Ha kész kihűtjük.

    Krém:

    A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Ha nem sikerül, akkor átszűrjük, nálam is előfordul. Sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. (bele lehet állítani hideg vízbe is az edényt, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, de sütés előtt is lefőzhetjük)

    A margarint / vajat kihabosítjuk a porcukorral. A főzött alapot simára keverjük, hozzáadjuk a cukros krémet és összekeverjük.

    Végezetül a gesztenyemasszát összetörjük vagy lereszeljük és azt is a krémhez adjuk. Ízlés szerint rummal ízesítjük.

    A lapokat betöltjük, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá