Gesztenyés mézes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg méz
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél evőkanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin / vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum

Elkészítése:

Mézet, vajat, cukrot megolvasztjuk egy fazékban, Majd elzárjuk a tűzhelyet. A száraz anyagokat összekeverjük.

A tojásokat meglazítjuk egy villával, hozzáadjuk a meleg, olvasztott mézes alapba és elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaós – szódás – lisztet és eldolgozzuk.

A tésztát deszkára borítjuk,átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Kb. 30 x 35 cm-es lapokat nyújtunk és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.

Nem kell sokáig! Kb.8-10 perc alatt kész is van. Ha kész kihűtjük.

Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Ha nem sikerül, akkor átszűrjük, nálam is előfordul. Sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. (bele lehet állítani hideg vízbe is az edényt, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, de sütés előtt is lefőzhetjük)

A margarint / vajat kihabosítjuk a porcukorral. A főzött alapot simára keverjük, hozzáadjuk a cukros krémet és összekeverjük.

Végezetül a gesztenyemasszát összetörjük vagy lereszeljük és azt is a krémhez adjuk. Ízlés szerint rummal ízesítjük.

A lapokat betöltjük, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.